Beznazwy-1

Z przyczyn technicznych mieliśmy krótką przerwę w relacjonowaniu ważnych wydarzeń z życia naszego ośrodka. A w ostatnim czasie na brak atrakcji narzekać nie mogliśmy … Najwyższy więc czas nadrobić zaległości! I tak ,w kolejności chronologicznej :

1.Nasz ujeżdżeniowy duet -Karol Jędrzejczyk i Luk – ukończył Mistrzostwa Europy w Paraujeżdżeniu w Szwecji na 10 –tym miejscu. Gratulujemy  udanego debiutu na zawodach tak wysokiej rangi i trzymamy kciuki za kolejne starty !

2.W tegorocznych Mistrzostwach Województwa Świętokrzyskiego w kategorii Amatorów nasza reprezentantka Zuzanna Wróbel na koniu Dzwoneczek uplasowała się na  VII pozycji. Gratulacje!

3. 30-tego września zorganizowaliśmy VI Świętokrzyski Mityng Olimpiad Specjalnych w Jeździe Konnej i Amatorskie Zawody Jeździeckie. Zawodnicy i ich wierzchowce zmagali się z torem przeszkód, który okazał się bardzo wymagający. Spisali się znakomicie!

4. Również 30-tego września mieliśmy swoje 5 minut podczas kieleckiego Paragedonu (festiwalu aktywności ruchowej osób z niepełnosprawnością) – licznie zgromadzona publiczność miała okazję obejrzeć pokaz jazdy konnej w wykonaniu zawodników KKJ MAAG – Zuzi Wróbel na Dzwoneczku, Agaty Gawrońskiej na Bluesie i Karola Jędrzejczyka na Luku.

5. W dn. 12-15 października troje zawodników –Martyna Piątek, Bartosz Drogosz ( klub Olimpiad Specjalnych MAAG Kielce) i Katarzyna Łysek ( Przyjaciele Kielce) wraz z trenerką Magdaleną Uracz wzięli udział w IX Ogólnopolskim Mityngu Jeździeckim Olimpiad Specjalnych w Drzonkowie. Wystartowali w dwóch konkurencjach – ujeżdżenie i bieg z przeszkodami. Najbardziej doświadczona w tym gronie Martyna wróciła do Kielc z brązowym medalem, a debiutujący w zawodach ogólnopolskich Kasia i Bartek zajęli 4- te i 5- te miejsca w swoich grupach. Serdeczne gratulacje dla całej ekipy !!!

6. Ekipa w składzie: Iwona Kot, Karolina Sewerzyńska i trenerka Agnieszka Książek reprezentowała nas podczas Gali Specjalnych Sportowców zrzeszonych w Oddziale Regionalnym Olimpiad Specjalnych Polska – Świętokrzyskie. Impreza odbyła się w Ośrodku Polanika w Chrustach w dn. 2 – 3 listopada.

To jeszcze nie koniec emocji sportowych w tym sezonie – już w najbliższy weekend w Zakrzowie rozegrane zostaną Mistrzostwa Polski w Paraujeżdżeniu, a 2 tygodnie później Halowy Puchar Polski w Paraujeżdżeniu podczas poznańskiej Cavaliady. Oczywiście będziemy tam obecni J

Zapraszamy do kibicowania !